Druktechnieken

Tampondruk
Dit is een drukmethode waarbij bijna op elke ondergrond en vorm bedrukt kan worden. Met behulp van een film van het ontwerp wordt fotografisch het ontwerp op een cliché ( een metalen plaatje) aangebracht. Door de tampon, een siliconen beelddrager, wordt het ontwerp van het cliché overgebracht op het artikel. Op de meeste kunststof artikelen is het mogelijk om één of meerdere kleuren te drukken. Het maximale drukformaat bedraagt 8x4cm.

Zeefdruk 
Dit is een drukmethode waar het ontwerp wordt aangebracht op het gaas van een zeefdrukraam. Op het gaas ligt een lichtgevoelige laag. Een film, met wel en niet lichtdoorlatende delen, van het ontwerp wordt op het gaas geplaatst en het geheel wordt belicht. De onbelichte delen worden weggespoeld van het gaas, waardoor de inkt zijn doorgang kan vinden. De drukinkt wordt door het gaas gedrukt en het artikel bevindt zich direct onder het gaas, waardoor de bedrukking op het artikel terechtkomt.
Alleen vlakke oppervlaktes kunnen worden bedrukt met zeefdruk. Op de meeste artikelen is het mogelijk om één of meerdere kleuren te drukken. Met name textiel en nylon producten, zoals paraplu’s rugzakken en dergelijk worden bedrukt met deze techniek.
Het maximale drukformaat is afhankelijk van het product. Bijvoorbeeld op textiel kan 50x25cm gedrukt worden, echter op katoenen draagtassen is het maximale formaat 28x28cm.

Borduren
Dit is een techniek waarbij het logo op het artikel het artikel wordt geborduurd middels speciale borduurmachines. Deze techniek wordt veel gebruikt bij diverse soorten textiel, caps en badstofproducten.
De prijs van het borduren hangt sterk af van aantal steken en de grootte van het ontwerp.
Voor ontwerpen tot een maximum van 60 cm2 kunnen wij u direct een prijs offreren. Voor ontwerpen met een afwijkend borduurformaat of grote aantallen maken wij een graag offerte op maat maken.

Lasergraveren
Dit is een methode waarbij door middel van een computergestuurde laserstraal het ontwerp in het artikel wordt gebrand.
De kleur wordt bepaald door de kleur van het metaal c.q. laag die onder de afwerklaag zit. Deze techniek wordt met name gebruikt op luxe metalen producten zoals visitekaarthouder en schrijfwaren.

Blinddrukken
Dit is een techniek waarbij het logo of ontwerp door middel van een speciaal hiervoor gemaakt cliché op het artikel met behulp van een pers gedrukt wordt. Hierbij dringt het ontwerp in het materiaal door en krijgt u een verdiept beeld. Deze techniek is bij uitstek geschikt voor (kunst)lederen schrijfmappen en agenda’s.

Foliedrukken
Dit is een techniek waarbij het logo of ontwerp door middel van een speciaal hiervoor gemaakt cliché op het artikel met behulp van een pers gedrukt wordt. Hierbij dringt het ontwerp in het materiaal door en krijgt u een verdiept beeld. Deze techniek is bij uitstek geschikt voor (kunst)lederen schrijfmappen en agenda’s. Er kan met behulp van deze techniek géén kleur gedrukt worden.
Het voordeel van deze techniek is dat er een kleur folie tussen het cliché en het artikel mee loopt waardoor het artikel de kleur van de folie krijgt.

Transferdruk
Dit is een techniek waarbij met behulp van een printer het ontwerp op een papieren beelddrager wordt geprint. Met behulp van een (heat) transferpers wordt de beelddrager op het betreffende artikel geperst.
Deze techniek is prima geschikt voor textiel met fullcolour ontwerpen en kleinere aantallen.

Doming
Dit is een techniek waarbij een sticker wordt voorzien van een harslaag. Deze heldere harslaag beschermt niet alleen het ontwerp eronder maar vergroot deze tevens. Deze techniek kan prima worden gebruikt op balpen uiteinden of als luxe uitvoering van een sticker.

Offsetdruk
Deze techniek wordt over het algemeen gebruikt voor het bedrukken van papier.
Tevens is het mogelijk om met deze techniek stickers te drukken.

Bekijk ons boek online!
Promotioneel papier
Onze kerstpakketten website